Meest gestelde vragen

  • Hoe gaat het kanoën in z’n werk?
Je komt aan op Kleefseweg 9, bij het kloostergebouw Landgoed Roepaen. Buiten op de grote parkeerplaats staan skelters gereed. Hier staan onze medewerkers op u te wachten. Zij zullen uw tickets scannen en vervolgens mag ieder in de skelter plaatsnemen. Op het gereserveerde tijdstip vertrekken we gezamenlijk in de zg.   "skelter-trein" onder begeleidig van onze medewerkers naar de opstapplaats.  
 
Onze opstapplaats is in Ven-Zelderheide, net voor de Duitse grens. Hier krijgt u een korte uitleg over het kanoën en wordt u door onze medewerkers in de kano geholpen.
 
Vervolgens vaart u ongeveer 7 km over de Niers terug naar ons klooster. U vaart de uitstapplaats op en trekt uw kano het water uit. Wanneer u vervolgens de Kleefseweg oversteekt bent u weer terug bij uw auto of fiets.
 
  • Hoe lang duurt de kanotocht?
De kanotocht duurt gemiddeld 1,5 uur. Afhankelijk van uw tempo kan de tocht korter of langer duren.
 
  • Mogen we er maximaal 1,5 uur over doen?
Nee, er is gebleken dat gasten er gemiddeld 1,5 uur over doen. U kunt natuurlijk zelf langzamer of sneller de route afleggen.
 
  • Wat zijn de kosten van het kanoën?
De kosten van een kanotocht zijn €15,00  excl servicekosten per pers.. Er is geen speciaal tarief voor kinderen, zij beleven evenveel plezier aan de tocht als hun ouders.
 
  • Mogen we uitstappen tijdens de kanotocht?
De weides/grond langs de Niers is niet van Roepaen. Maar zolang de plek waar u aan de kant gaat weer schoon achter laat hoeft dit geen probleem te vormen.
 
  • Krijgen we een 2- of 3-persoonskano?
Er liggen bij de instapplaats standaard 2- en 3-persoonskano’s. Je hoeft hier van tevoren geen keus in te maken, maar kunt dit ter plekke met onze medewerkers overleggen.
 
  • Zijn er ook 1-persoonskano’s?
Nee, we hebben geen beschikking over 1-persoonskano’s. Echter is het wel mogelijk om alleen gebruik te maken van een 2-persoonskano zodat u ook alleen prima kunt komen kanoën.
 
  • Mag onze hond mee in de kano?
Uw hond mag mee in de kano. Wanneer u een grote hond mee wil nemen in de kano is het fijn wanneer u dit van tevoren even doorgeeft. Let op: het vervoer naar de  opstapplaats middels skelters is voor grotere honden niet geschikt.
 
  • Kan ik met jonge kinderen ook komen kanoën?
De Niers waarop wij varen is rond de 1 meter diep en bevat geen stroomversnellingen. Hierdoor is het een prima stuk om met kinderen te varen. We hebben de beschikking over reddingsvesten, wanneer u hier gebruik van wilt maken geeft u dit tijdens de incheck door aan een van onze medewerkers.