Meest gestelde vragen

  • Hoe gaat het kanoën in z’n werk?
Onze nieuwe incheckplaats is bij Café 't Wilde Zwijn, Vensestraat 23, 6599 AN Venzelderheide.
Hier verwelkomen onze medewerkers u. Zij zullen uw tickets scannen en vervolgens lopen we gezamenlijk vijf minuten naar de instapplaats aan de rand van het dorp. Hier krijgt u een korte uitleg over het kanoën en wordt u door onze medewerkers in de kano geholpen. U gaat de tocht aan van ong. 7 km over rivier "de Niers" richting Ottersum en stapt u uit  tegenover het kloostercomplex "Landgoed Roepaen". U kunt een stukje de oever opvaren, uitstappen en  trekt de kano het water uit. Vervolgens wacht U  in het weiland bij de uitstapplaat waar wij het vervoer terug verzorgen voor de chauffeurs van de groep, de bezoekers kunnen zo met hun eigen auto/vervoer de rest van groep ophalen en hun weg samen vervolgen. 

Ga niet de Kleefseweg oversteken richting het kloostercomplex of de parkeerplaats bij het klooster.

Hoe lang duurt de kanotocht? De kanotocht duurt gemiddeld 1,5 uur. Afhankelijk van uw tempo kan de tocht korter of langer duren.
 
  • Mogen we er maximaal 1,5 uur over doen?
Nee, er is gebleken dat gasten er gemiddeld 1,5 uur over doen. U kunt natuurlijk zelf langzamer of sneller de route afleggen.
  • Wat zijn de kosten van het kanoën?
De kosten van een kanotocht zijn voor iedereen €14,95 excl. servicekosten.
  • Mogen we uitstappen tijdens de kanotocht?
De weides/grond langs de Niers is niet van Roepaen. Maar zolang de plek waar u aan de kant gaat weer schoon achter laat hoeft dit geen probleem te vormen. 
  • Krijgen we een 2- of 3-persoonskano?
Er liggen bij de instapplaats standaard 2- en 3-persoonskano’s. Je hoeft hier van tevoren geen keus in te maken, maar kunt dit ter plekke met onze medewerkers overleggen.
  • Zijn er ook 1-persoonskano’s?
Nee, we hebben geen beschikking over 1-persoonskano’s. Echter is het wel mogelijk om alleen gebruik te maken van een 2-persoonskano zodat u ook alleen prima kunt komen kanoën.
  • Mag onze hond mee in de kano?
Uw kleine hond mag mee in de kano. 
Wanneer u toch een grote hond mee wil nemen in de kano is het fijn wanneer u dit van tevoren even doorgeeft om te overleggen wat op dat moment het handigste is.
  • Kan ik met jonge kinderen ook komen kanoën?
De Niers waarop wij varen is rond de 1 meter diep en bevat geen stroomversnellingen. Hierdoor is het een prima stuk om met kinderen te varen. We hebben de beschikking over reddingsvesten, wanneer u hier gebruik van wilt maken geeft u dit tijdens de incheck door aan een van onze medewerkers.